Αναγκαστική εκτέλεση : (μετά τους ν. 4335/2015, 4472/2017, 4475/2017, 4512/2018 και 4745/2020) / Στέφανος-Σπυρίδων Στ. Πανταζόπουλος.

By: Πανταζόπουλος, Στέφανος Στ
Language: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, c2021Description: xxxiv, 760 σ. ; 25 εκISBN: 9789606483004Subject(s): Εκτελέσεις (Δίκαιο) -- Ελλάδα | Δικονομία (Δίκαιο) | Δικονομία (Δίκαιο) -- Ελλάδα | Πολιτική δικονομία -- ΕλλάδαSummary: Το έργο αυτό περιέχει τις ισχύουσες διατάξεις του δικαίου της αναγκαστικής εκτέλεσης, με την αναφορά της κρατούσας άποψης στη θεωρία και νομολογία στα εριζόμενα δογματικά ζητήματα, δίχως βέβαια να παραλείπεται και η αναφορά προσωπικών απόψεων του γράφοντος στο μέτρο του δυνατού. Προκρίθηκε η αναφορά και ανάδειξη των αποφάσεων ιδίως της Ολομελείας του Αρείου Πάγου στα ζητήματα της αναγκαστικής εκτέλεσης, για να καταδειχθεί το εσφαλμένο της νομοθετικής ρύθμισης της προσβολής της απόφασης επί της ανακοπής μόνον με έφεση, όταν εκτελεστός τίτλος είναι η δικαστική απόφαση ή διαταγή πληρωμής (άρθρο 937 παρ. 1 β ΚΠολΔ), ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλων δογματικών ζητημάτων που έχουν επιλυθεί από τα τμήματα του Ανώτατου Ακυρωτικού. Η αναφορά της γενικής και ειδικής βιβλιογραφίας είναι επιλεκτική και συνοπτική χάριν συντομίας. Ειδικά στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης, που είναι το δυσκολότερο τμήμα της πολιτικής δικονομίας, λόγω της υφής του και των πολλών δογματικών και πρακτικών θεμάτων που ανακύπτουν, λαμβανομένης υπόψη και της εμπλοκής σ’ αυτό πολλών προσώπων, ο Συγγραφέας επιτυγχάνει με τρόπο όσο το δυνατόν, ευσύνοπτο, περιεκτικό, προσιτό, όχι βαρετό, και, επομένως, κατανοητό στον αναγνώστη να αναλύσει όλα τα κρισιμότερα ζητήματα, καθιστώντας το έργο ένα απαραίτητο εργαλείο ιδίως για το νομικό της πράξης, αλλά και για τους φοιτητές όλων των νομικών σχολών.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
347.952 ΠΑΝ (Browse shelf) Checked out to Cathrine Androulaki (u10) 19/10/2048 003554
Total holds: 0

Περιέχει ευρετήριο (σσ. 737-758).

Το έργο αυτό περιέχει τις ισχύουσες διατάξεις του δικαίου της αναγκαστικής εκτέλεσης, με την αναφορά της κρατούσας άποψης στη θεωρία και νομολογία στα εριζόμενα δογματικά ζητήματα, δίχως βέβαια να παραλείπεται και η αναφορά προσωπικών απόψεων του γράφοντος στο μέτρο του δυνατού.
Προκρίθηκε η αναφορά και ανάδειξη των αποφάσεων ιδίως της Ολομελείας του Αρείου Πάγου στα ζητήματα της αναγκαστικής εκτέλεσης, για να καταδειχθεί το εσφαλμένο της νομοθετικής ρύθμισης της προσβολής της απόφασης επί της ανακοπής μόνον με έφεση, όταν εκτελεστός τίτλος είναι η δικαστική απόφαση ή διαταγή πληρωμής (άρθρο 937 παρ. 1 β ΚΠολΔ), ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλων δογματικών ζητημάτων που έχουν επιλυθεί από τα τμήματα του Ανώτατου Ακυρωτικού. Η αναφορά της γενικής και ειδικής βιβλιογραφίας είναι επιλεκτική και συνοπτική χάριν συντομίας.
Ειδικά στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης, που είναι το δυσκολότερο τμήμα της πολιτικής δικονομίας, λόγω της υφής του και των πολλών δογματικών και πρακτικών θεμάτων που ανακύπτουν, λαμβανομένης υπόψη και της εμπλοκής σ’ αυτό πολλών προσώπων, ο Συγγραφέας επιτυγχάνει με τρόπο όσο το δυνατόν, ευσύνοπτο, περιεκτικό, προσιτό, όχι βαρετό, και, επομένως, κατανοητό στον αναγνώστη να αναλύσει όλα τα κρισιμότερα ζητήματα, καθιστώντας το έργο ένα απαραίτητο εργαλείο ιδίως για το νομικό της πράξης, αλλά και για τους φοιτητές όλων των νομικών σχολών.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by