Δημόσιες συμβάσεις και συμβάσεις παραχώρησης : μεγάλες αποφάσεις του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Κωνσταντίνος Θ. Γιαννακόπουλος.

By: Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Θ
Language: Greek, Modern (1453- ) Series: Μεγάλες αποφάσεις. 1Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, c2019Description: xv, 5323 σ. ; 24 εκISBN: 9789605689278Subject(s): Δημόσιες συμβάσεις -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες τηςOnline resources: Πλήρες κείμενο από sakkoulas-online.gr Summary: Στο παρόν έργο παρουσιάζονται και σχολιάζονται οι σπουδαίες αποφάσεις με τις οποίες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερμήνευσε και εφάρμοσε τους κανόνες βάσει των οποίων η Ένωση επιδιώκει να συντονίσει την ανάθεση και την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και των συμβάσεων παραχώρησης στα κράτη μέλη. Η συστηματική μελέτη των παραπάνω αποφάσεων είναι πολλαπλώς χρήσιμη σε όσους διαθέτουν ήδη τις βασικές γνώσεις και επιθυμούν να εμβαθύνουν στο νομικό καθεστώς που διέπει τη συμβατική δράση της Δημόσιας Διοίκησης στους τομείς των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων. Σε ένα πρώτο επίπεδο, η ανάλυση των εν λόγω αποφάσεων αναδεικνύει τα ερμηνευτικά μοτίβα και τις θεσμικές στοχεύσεις βάσει των οποίων διαμορφώνεται η σχετική νομολογία του Δικαστηρίου. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η διασύνδεση κάθε απόφασης με τις οικείες διατάξεις του δικαίου της Ένωσης καθιστά εμφανή και συγκεκριμενοποιεί τον ιδιαιτέρως δημιουργικό ρόλο του Δικαστηρίου στην εξέλιξη του δικαίου αυτού. Σε ένα τρίτο επίπεδο, η διασύνδεση κάθε απόφασης με το εθνικό δίκαιο και, κυρίως, ο διάλογος μεταξύ του Δικαστηρίου και των εθνικών δικαστών, ιδίως στο πλαίσιο του θεσμού της προδικαστικής παραπομπής, εξοικειώνουν τον αναγνώστη με τους σύνθετους κώδικες του επικοινωνιακού δικτύου βάσει του οποίου διαμορφώνεται πλέον το δίκαιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πλουραλισμού.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number URL Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
342.951:351.712.2.043 ΓΙΑ (Browse shelf) Available 003447
E-books E-books Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
351.712:34 (Browse shelf) Link to resource Available
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο (σσ. 477-532)

Στο παρόν έργο παρουσιάζονται και σχολιάζονται οι σπουδαίες αποφάσεις με τις οποίες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερμήνευσε και εφάρμοσε τους κανόνες βάσει των οποίων η Ένωση επιδιώκει να συντονίσει την ανάθεση και την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και των συμβάσεων παραχώρησης στα κράτη μέλη. Η συστηματική μελέτη των παραπάνω αποφάσεων είναι πολλαπλώς χρήσιμη σε όσους διαθέτουν ήδη τις βασικές γνώσεις και επιθυμούν να εμβαθύνουν στο νομικό καθεστώς που διέπει τη συμβατική δράση της Δημόσιας Διοίκησης στους τομείς των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων. Σε ένα πρώτο επίπεδο, η ανάλυση των εν λόγω αποφάσεων αναδεικνύει τα ερμηνευτικά μοτίβα και τις θεσμικές στοχεύσεις βάσει των οποίων διαμορφώνεται η σχετική νομολογία του Δικαστηρίου. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η διασύνδεση κάθε απόφασης με τις οικείες διατάξεις του δικαίου της Ένωσης καθιστά εμφανή και συγκεκριμενοποιεί τον ιδιαιτέρως δημιουργικό ρόλο του Δικαστηρίου στην εξέλιξη του δικαίου αυτού. Σε ένα τρίτο επίπεδο, η διασύνδεση κάθε απόφασης με το εθνικό δίκαιο και, κυρίως, ο διάλογος μεταξύ του Δικαστηρίου και των εθνικών δικαστών, ιδίως στο πλαίσιο του θεσμού της προδικαστικής παραπομπής, εξοικειώνουν τον αναγνώστη με τους σύνθετους κώδικες του επικοινωνιακού δικτύου βάσει του οποίου διαμορφώνεται πλέον το δίκαιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πλουραλισμού.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by