Ευρωπαϊκό δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας : πνευματική ιδιοκτησία, σήματα, σχέδια, ευρεσιτεχνίες, ειδικά καθεστώτα / Philippe Jougleux.

By: Jougleux, Philippe
Language: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, c2020Description: xviii, 467 σ. ; 24 εκISBN: 9789606480959Subject(s): Διανοητική ιδιοκτησία -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της | Δίκαιο -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες τηςOnline resources: Πλήρες κείμενο από sakkoulas-online.gr Summary: Στο παρόν σύγγραμμα επιχειρείται μια συνολική προσέγγιση του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία αναλύει ταυτόχρονα την προστασία του έργου, του σήματος, της ευρεσιτεχνίας και του σχεδίου και είναι πρωτότυπο επειδή δεν αφορά μόνο το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, αλλά το ευρωπαϊκό δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας. Μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται μία ουσιώδης μετατροπή «δόγματος» που χαρακτηρίζει την εποχή μας: τη σταδιακή μετάβαση εξουσιών από το εθνικό σε ενωσιακό επίπεδο. Όπως αποτυπώνεται (γίνεται αναφορά σε πάνω από διακόσιες αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες του τις συνθέσεις), το Δικαστήριο (ΔΕΕ) κατέχει έναν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εναρμόνισης της διανοητικής ιδιοκτησίας. Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε νομικό που ασχολείται με τη διανοητική ιδιοκτησία, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο. Ο δικηγόρος θα βρει ερείσματα και νομικές πηγές για να ανταποκριθεί επαρκώς στις σύνθετες προκλήσεις της διανοητικής ιδιοκτησίας στο πλαίσιο μιας δικαστικής μάχης ή στο πλαίσιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προστασία των άυλων αγαθών μιας επιχείρησης. Ο ερευνητής δύναται να αντλήσει γνώση και θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με επίκαιρα ζητήματα. Τέλος, οι φοιτητές νομικής (αλλά όχι μόνο) θα έχουν πρόσβαση σε ένα σύγγραμμα το οποίο προσφέρει μια σφαιρική εικόνα σχετικά με αυτόν τον σύνθετο κλάδο του δικαίου, του οποίου η σημασία, στο πλαίσιο της κοινωνίας της πληροφορίας, αυξάνεται διαρκώς.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number URL Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
347.77(4) JOU (Browse shelf) Checked out to Eirini Zaglanika (u18) 26/12/2049 003443
E-books E-books Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
347.77(4) (Browse shelf) Link to resource Available
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές και ευρετήριο (σσ. 449-467).

Στο παρόν σύγγραμμα επιχειρείται μια συνολική προσέγγιση του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία αναλύει ταυτόχρονα την προστασία του έργου, του σήματος, της ευρεσιτεχνίας και του σχεδίου και είναι πρωτότυπο επειδή δεν αφορά μόνο το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, αλλά το ευρωπαϊκό δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας. Μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται μία ουσιώδης μετατροπή «δόγματος» που χαρακτηρίζει την εποχή μας: τη σταδιακή μετάβαση εξουσιών από το εθνικό σε ενωσιακό επίπεδο. Όπως αποτυπώνεται (γίνεται αναφορά σε πάνω από διακόσιες αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες του τις συνθέσεις), το Δικαστήριο (ΔΕΕ) κατέχει έναν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εναρμόνισης της διανοητικής ιδιοκτησίας.
Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε νομικό που ασχολείται με τη διανοητική ιδιοκτησία, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο. Ο δικηγόρος θα βρει ερείσματα και νομικές πηγές για να ανταποκριθεί επαρκώς στις σύνθετες προκλήσεις της διανοητικής ιδιοκτησίας στο πλαίσιο μιας δικαστικής μάχης ή στο πλαίσιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προστασία των άυλων αγαθών μιας επιχείρησης. Ο ερευνητής δύναται να αντλήσει γνώση και θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με επίκαιρα ζητήματα. Τέλος, οι φοιτητές νομικής (αλλά όχι μόνο) θα έχουν πρόσβαση σε ένα σύγγραμμα το οποίο προσφέρει μια σφαιρική εικόνα σχετικά με αυτόν τον σύνθετο κλάδο του δικαίου, του οποίου η σημασία, στο πλαίσιο της κοινωνίας της πληροφορίας, αυξάνεται διαρκώς.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by