Ιατρική ευθύνη : αστική - ποινική - πειθαρχική : ποινικά αδικήματα ιατρών / Κωνσταντίνος Γ. Φράγκος ; συνεργασία - επιμέλεια: Δήμητρα Κ. Φράγκου.

By: Φράγκος, Κωνσταντίνος Γ
Contributor(s): Φράγκου, Δήμητρα Κ [editor]
Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, 2018Description: xxiv, 863 σ. ; 25 εκISBN: 9789605687441Subject(s): Ιατρικοί νόμοι και νομοθεσία -- Ελλάδα | Ιατρική ηθικήOnline resources: Πλήρες κείμενο από sakkoulas-online.gr Summary: Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη και διεξοδική προσέγγιση του ισχύοντος ελληνικού δικαίου και της πρόσφατης νομολογίας των ελληνικών πολιτικών, διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων για την ιατρική αστική ευθύνη, αδικοπρακτική και ενδοσυμβατική, και για την ιατρική ποινική ευθύνη. Επιχειρείται σε αυτό μια αναλυτική παρουσίαση των υποχρεώσεων που έχουν οι ιατροί γενικά, όλων των ειδικοτήτων, έναντι των ασθενών τους, από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και από την λοιπή ισχύουσα αστική και ποινική νομοθεσία· μια ανάλυση της ιατρικής ευθύνης, του ιατρικού σφάλματος, της ιατρικής αμέλειας και των συνεπειών, αστικών, ποινικών και πειθαρχικών, που επισύρονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με την πρόσφατη νομολογία των δικαστηρίων μας. Περιέχει, ακόμη, επαρκή ερμηνεία και νομολογία, με παράθεση περίληψης σκεπτικών ποινικών αποφάσεων, ιδία αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με καταδίκη και με αθώωση ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, σε όλα τα ποινικά αδικήματα που μπορεί άθελά του να διαπράξει ένας ιατρός κατά την άσκηση των ιατρικών καθηκόντων του, με ιατρική πράξη-ενέργεια ή και με ιατρική παράλειψη των υποχρεώσεών του, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν καλύτερα και πληρέστερα, τόσο οι δικηγόροι και οι δικαστικοί λειτουργοί που θα ασχοληθούν με ιατρικές υποθέσεις, όσο και οι ίδιοι οι ιατροί, οι οποίοι θα μπορέσουν, κατά ειδικότητα, να αντιληφθούν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουν από το νόμο και τον ΚΙΔ απέναντι των ασθενών τους, κατά την εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων τους.
List(s) this item appears in: Εκδόσεις Σάκκουλα - ebooks
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number URL Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
347.56:614.25 ΦΡΑ (Browse shelf) Available 003274
E-books E-books Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
347.56:614.25 (Browse shelf) Link to resource Available
Total holds: 0

Περιλαμβάνει βιβλιογραφία (σ. [871]-873).

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη και διεξοδική προσέγγιση του ισχύοντος ελληνικού δικαίου και της πρόσφατης νομολογίας των ελληνικών πολιτικών, διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων για την ιατρική αστική ευθύνη, αδικοπρακτική και ενδοσυμβατική, και για την ιατρική ποινική ευθύνη. Επιχειρείται σε αυτό μια αναλυτική παρουσίαση των υποχρεώσεων που έχουν οι ιατροί γενικά, όλων των ειδικοτήτων, έναντι των ασθενών τους, από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και από την λοιπή ισχύουσα αστική και ποινική νομοθεσία· μια ανάλυση της ιατρικής ευθύνης, του ιατρικού σφάλματος, της ιατρικής αμέλειας και των συνεπειών, αστικών, ποινικών και πειθαρχικών, που επισύρονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με την πρόσφατη νομολογία των δικαστηρίων μας. Περιέχει, ακόμη, επαρκή ερμηνεία και νομολογία, με παράθεση περίληψης σκεπτικών ποινικών αποφάσεων, ιδία αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με καταδίκη και με αθώωση ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, σε όλα τα ποινικά αδικήματα που μπορεί άθελά του να διαπράξει ένας ιατρός κατά την άσκηση των ιατρικών καθηκόντων του, με ιατρική πράξη-ενέργεια ή και με ιατρική παράλειψη των υποχρεώσεών του, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν καλύτερα και πληρέστερα, τόσο οι δικηγόροι και οι δικαστικοί λειτουργοί που θα ασχοληθούν με ιατρικές υποθέσεις, όσο και οι ίδιοι οι ιατροί, οι οποίοι θα μπορέσουν, κατά ειδικότητα, να αντιληφθούν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουν από το νόμο και τον ΚΙΔ απέναντι των ασθενών τους, κατά την εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων τους.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by