Διαταγή πληρωμής : θεωρία και πράξη / Χαράλαμπος Δ. Παπαδάκης.

By: Παπαδάκης, Χαράλαμπος Δ
Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, 2012Edition: 2η έκδDescription: 602 σ. ; 24 εκISBN: 9789604459162Subject(s): Πληρωμή -- Ελλάδα | Εκτελέσεις (Δίκαιο) -- Ελλάδα | Πολιτική δικονομία -- ΕλλάδαOnline resources: Πλήρες κείμενο από sakkoulas-online.gr Summary: Τα ουσιαστικά και δικονομικά ζητήματα του θεσμού της διαταγής πληρωμής. Στη δεύτερη έκδοση του έργου αναπτύσσεται ο θεσμός της διαταγής πληρωμής, τόσο από άποψη ουσιαστική, όσο και δικονομική. Η ύλη του βιβλίου έχει εμπλουτισθεί αφενός με το νεότερο βιβλιογραφικό και νομολογιακό υλικό, και αφετέρου έχει προσαρμοσθεί με τη νέα δικονομική μεταρρύθμιση του ν. 4055/2012. Επί πλέον, το βιβλίο έχει εμπλουτισθεί με ν έ α ύλη, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς που μπορεί να προτείνει ο οφειλέτης με τη μορφή λόγων ανακοπής προκειμένου να αντικρούσει την ερήμην του εκδοθείσα διαταγή πληρωμής στο πλαίσιο του συνταγματικού δικαιώματος ακρόασης. Το βιβλίο αυτό, όπως και στην πρώτη έκδοση, έχει οργανωθεί κατά τρόπο, ώστε να είναι εξαντλητική η θεωρητική, αλλά και η πρακτική αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων, ώστε να διευκολύνονται στο χειρισμό των σχετικών υποθέσεων αρχικά οι δικηγόροι και ύστερα οι δικαστές. Για την επίτευξη του στόχου αυτού: 1. Ερμηνεύονται κατά συστηματικό τρόπο οι ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις και αναλύονται οι προϋποθέσεις έκδοσης της διαταγής πληρωμής, αλλά και οι προϋποθέσεις άσκησης των ανακοπών από τον οφειλέτη. Ειδικότερα, επιγραμματικά αναλύονται: α. Τα στοιχεία της βάσης των σχετικών αιτήσεων έκδοσης διαταγής πληρωμής. β. Τα στοιχεία των ανακοπών ΚΠολΔ 632 και 633 που ασκεί ο οφειλέτης αμυνόμενος κατά της διαταγής και ιδιαίτερα οι ενστάσεις (λόγοι ανακοπής) στις ειδικές περιπτώσεις διαταγής (από πιστωτικούς τίτλους, αλληλόχρεο λογαριασμό, μισθωτικές διαφορές, πιστωτικές κάρτες κ.λπ). γ. Τα διάφορα δικονομικά ζητήματα των σχετικών αιτήσεων και των ανακοπών (διαδικασία, αρμοδιότητα, νομιμοποίηση, προτάσεις, αποδείξεις κ.λπ). 2. Αναπτύσσονται τα σχετικά με την εξασφάλιση της απαίτησης που βεβαιώνεται με τη διαταγή πληρωμής ζητήματα (εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης και επιβολή κατάσχεσης). 3. Αντιμετωπίζονται τα σχετικά με την εκτελεστότητα της διαταγής πληρωμής ζητήματα και η άμυνα του οφειλέτη με την ανακοπή των ΚΠολΔ 933 επ. και βέβαια η επιδίωξη της αναστολής εκτέλεσης λόγω άσκησης ανακοπής ή των κοινών ενδίκων μέσων. 4. Προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις εξοπλισμού της διαταγής με δύναμη δεδικασμένου. 5. Για την πληρότητα της έρευνας και την πληρέστερη διευκόλυνση των αναγνωστών παρατίθενται: α. Σχέδια αιτήσεων έκδοσης διαταγών πληρωμής και ανακοπών και β. Αυτούσια κείμενα σημαντικών δικαστικών αποφάσεων. 6. Τέλος, το έργο ολοκληρώνεται με εκτεταμένα ευρετήρια αλφαβητικά και διατάξεων νόμων και νομοθετικών κειμένων. http://goo.gl/bCwW15
List(s) this item appears in: Εκδόσεις Σάκκουλα - ebooks
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number URL Copy number Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
347.91 ΠΑΠ (Browse shelf) 1 Lost 001654
E-books E-books Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Link to resource Available
Total holds: 0

Συστηματική ερμηνεία των άρθρων 623-634 ΚΠολΔ – Ουσιαστική και δικονομική έρευνα ζητημάτων – Ειδικές περιπτώσεις έκδοσης διαταγής πληρωμής – Άμυνα οφειλέτη - Υποδείγματα – Κείμενα σημαντικών δικαστικών αποφάσεων.

2η έκδ. αναθεωρημένη και συμπληρωμένη, ενημερωμένη και με το Ν. 4055/2012.

Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές και ευρετήριο.

Τα ουσιαστικά και δικονομικά ζητήματα του θεσμού της διαταγής πληρωμής. Στη δεύτερη έκδοση του έργου αναπτύσσεται ο θεσμός της διαταγής πληρωμής, τόσο από άποψη ουσιαστική, όσο και δικονομική. Η ύλη του βιβλίου έχει εμπλουτισθεί αφενός με το νεότερο βιβλιογραφικό και νομολογιακό υλικό, και αφετέρου έχει προσαρμοσθεί με τη νέα δικονομική μεταρρύθμιση του ν. 4055/2012. Επί πλέον, το βιβλίο έχει εμπλουτισθεί με ν έ α ύλη, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς που μπορεί να προτείνει ο οφειλέτης με τη μορφή λόγων ανακοπής προκειμένου να αντικρούσει την ερήμην του εκδοθείσα διαταγή πληρωμής στο πλαίσιο του συνταγματικού δικαιώματος ακρόασης. Το βιβλίο αυτό, όπως και στην πρώτη έκδοση, έχει οργανωθεί κατά τρόπο, ώστε να είναι εξαντλητική η θεωρητική, αλλά και η πρακτική αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων, ώστε να διευκολύνονται στο χειρισμό των σχετικών υποθέσεων αρχικά οι δικηγόροι και ύστερα οι δικαστές. Για την επίτευξη του στόχου αυτού: 1. Ερμηνεύονται κατά συστηματικό τρόπο οι ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις και αναλύονται οι προϋποθέσεις έκδοσης της διαταγής πληρωμής, αλλά και οι προϋποθέσεις άσκησης των ανακοπών από τον οφειλέτη. Ειδικότερα, επιγραμματικά αναλύονται: α. Τα στοιχεία της βάσης των σχετικών αιτήσεων έκδοσης διαταγής πληρωμής. β. Τα στοιχεία των ανακοπών ΚΠολΔ 632 και 633 που ασκεί ο οφειλέτης αμυνόμενος κατά της διαταγής και ιδιαίτερα οι ενστάσεις (λόγοι ανακοπής) στις ειδικές περιπτώσεις διαταγής (από πιστωτικούς τίτλους, αλληλόχρεο λογαριασμό, μισθωτικές διαφορές, πιστωτικές κάρτες κ.λπ). γ. Τα διάφορα δικονομικά ζητήματα των σχετικών αιτήσεων και των ανακοπών (διαδικασία, αρμοδιότητα, νομιμοποίηση, προτάσεις, αποδείξεις κ.λπ). 2. Αναπτύσσονται τα σχετικά με την εξασφάλιση της απαίτησης που βεβαιώνεται με τη διαταγή πληρωμής ζητήματα (εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης και επιβολή κατάσχεσης). 3. Αντιμετωπίζονται τα σχετικά με την εκτελεστότητα της διαταγής πληρωμής ζητήματα και η άμυνα του οφειλέτη με την ανακοπή των ΚΠολΔ 933 επ. και βέβαια η επιδίωξη της αναστολής εκτέλεσης λόγω άσκησης ανακοπής ή των κοινών ενδίκων μέσων. 4. Προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις εξοπλισμού της διαταγής με δύναμη δεδικασμένου. 5. Για την πληρότητα της έρευνας και την πληρέστερη διευκόλυνση των αναγνωστών παρατίθενται: α. Σχέδια αιτήσεων έκδοσης διαταγών πληρωμής και ανακοπών και β. Αυτούσια κείμενα σημαντικών δικαστικών αποφάσεων. 6. Τέλος, το έργο ολοκληρώνεται με εκτεταμένα ευρετήρια αλφαβητικά και διατάξεων νόμων και νομοθετικών κειμένων.

http://goo.gl/bCwW15

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by