Δόμηση εκτός σχεδίου πόλεως : περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως - οικισμοί προ του 1923 χωρίς σχέδιο πόλεως - οικισμοί μέχρι 2000 κατοίκους χωρίς σχέδιο πόλεως / Δημ. Γ. Χριστοφιλόπουλος.

By: Χριστοφιλόπουλος, Δημήτριος Γ
Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα : Δίκαιο & Οικονομία Π. Ν. Σάκκουλας, 2007Description: xii, 359 σ. ; 24 εκISBN: 9789604203208Abstract: Μετά την ισχύ του ν.δ. της 17-7-1923, οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας διακρίνονται σε περιοχές που έχουν σχέδιο (εντός σχεδίου) και σε περιοχές που δεν έχουν σχέδιο (εκτός σχεδίου). Οι περιοχές εκτός σχεδίου δεν προορίζονται για πολεοδόμηση, πλην όμως δομούνται υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες αναλύονται στην παρούσα μονογραφία. Η μελέτη αυτή, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές (κρατικές παρεμβάσεις, διάκριση των περιοχών σε εντός και εκτός σχεδίου, καθορισμός γενικών όρων και περιορισμών δόμησης για τα γήπεδα εκτός σχεδίου). Το δεύτερο μέρος αφορά τον έλεγχο και την επιβολή περιορισμών για την προστασία του φυσικού, οικιστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος (ζώνες οικιστικού ελέγχου, τοπικά ρυμοτομικά σχέδια και ειδικές δομικές παρεμβάσεις). Το τρίτο αναφέρεται στην δόμηση των οικισμών που στερούνται σχεδίου πόλεως, δηλαδή των οικισμών που υπάρχουν πριν από το 1923 και των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους. http://www.sakkoulas.com/website2012/default.asp?static=32&product_id=18651
List(s) this item appears in: Περιβάλλον - Πολεοδομία
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
342.253 ΧΡΙ (Browse shelf) 1 Available 000620
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
349.44 ΧΡΙ (Browse shelf) 2 Available 000620a
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο.

Μετά την ισχύ του ν.δ. της 17-7-1923, οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας διακρίνονται σε περιοχές που έχουν σχέδιο (εντός σχεδίου) και σε περιοχές που δεν έχουν σχέδιο (εκτός σχεδίου). Οι περιοχές εκτός σχεδίου δεν προορίζονται για πολεοδόμηση, πλην όμως δομούνται υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες αναλύονται στην παρούσα μονογραφία. Η μελέτη αυτή, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές (κρατικές παρεμβάσεις, διάκριση των περιοχών σε εντός και εκτός σχεδίου, καθορισμός γενικών όρων και περιορισμών δόμησης για τα γήπεδα εκτός σχεδίου). Το δεύτερο μέρος αφορά τον έλεγχο και την επιβολή περιορισμών για την προστασία του φυσικού, οικιστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος (ζώνες οικιστικού ελέγχου, τοπικά ρυμοτομικά σχέδια και ειδικές δομικές παρεμβάσεις). Το τρίτο αναφέρεται στην δόμηση των οικισμών που στερούνται σχεδίου πόλεως, δηλαδή των οικισμών που υπάρχουν πριν από το 1923 και των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους.

http://www.sakkoulas.com/website2012/default.asp?static=32&product_id=18651

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by