Νομικά θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου / Κορνηλίας Δελούκα-Ιγγλέση.

By: Δελούκα-Ιγγλέση, Κορνηλία
Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publisher: Αθήνα ; Θεσσαλονίκη : Εκδόσεις Σάκκουλα, 2015Edition: 2η έκδDescription: 436 σ. ; 24 εκISBN: 9789605681579Subject(s): Ηλεκτρονικό εμπόριο -- Δίκαιο και νομοθεσία | Προστασία δεδομένων -- Δίκαιο και νομοθεσία | Προστασία καταναλωτη -- Δίκαιο και νομοθεσίαScope and content: Τα βασικά Ενωσιακά νομοθετήματα που ρυθμίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, ήτοι οι Οδηγίες 2000/31/ΕΚ «για το ηλεκτρονικό εμπόριο» και 1999/93/ΕΚ «για τις ηλεκτρονικές υπογραφές» και, κατ’ επέκτασιν και οι Εθνικές μας πράξεις προσαρμογές, ήτοι τα ΠΔ 131/2003 και 150/2001, αντιστοίχως, δεν έχουν τροποποιηθεί. Ωστόσο, οι εν τω μεταξύ επελθούσες ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση του Διαδικτύου στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που αποτελεί πλέον πραγματικότητα στη χώρα μας, κυρίως όμως η εκτενής νομολογία που έχει διαμορφωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τα εθνικά μας δικαστήρια, αποτέλεσαν αφορμή για την αναθεωρημένη, έκδοση του βιβλίου «Νομικά Θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου». Η προσπάθειά επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση των βασικών νομικών ζητημάτων του ηλεκτρονικού εμπορίου του «σήμερα» με τρόπο κατανοητό και σε μη νομικούς. http://goo.gl/AyL3aO
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Books Books Βιβλιοθήκη Ποταμίτη-Βεκρή
34:004.738.5:339 ΔΕΛ (Browse shelf) 1 Available 002577
Total holds: 0

Ηλεκτρονικές συμβάσεις και ηλεκτρονικές υπογραφές, διεθνής δικαιοδοσία και εφαρμοστέο δίκαιο, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, προστασία χρήστη - καταναλωτή, προστασία προσωπικών δεδομένων.

Περιέχει βιβλιογραφία.

Τα βασικά Ενωσιακά νομοθετήματα που ρυθμίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, ήτοι οι Οδηγίες 2000/31/ΕΚ «για το ηλεκτρονικό εμπόριο» και 1999/93/ΕΚ «για τις ηλεκτρονικές υπογραφές» και, κατ’ επέκτασιν και οι Εθνικές μας πράξεις προσαρμογές, ήτοι τα ΠΔ 131/2003 και 150/2001, αντιστοίχως, δεν έχουν τροποποιηθεί. Ωστόσο, οι εν τω μεταξύ επελθούσες ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση του Διαδικτύου στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που αποτελεί πλέον πραγματικότητα στη χώρα μας, κυρίως όμως η εκτενής νομολογία που έχει διαμορφωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τα εθνικά μας δικαστήρια, αποτέλεσαν αφορμή για την αναθεωρημένη, έκδοση του βιβλίου «Νομικά Θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου». Η προσπάθειά επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση των βασικών νομικών ζητημάτων του ηλεκτρονικού εμπορίου του «σήμερα» με τρόπο κατανοητό και σε μη νομικούς.

http://goo.gl/AyL3aO

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Koha by